nedelja, 16. februar 2014

Obletnica poroke z ljubkim zombijem

Pred petimi leti sva se dobro znašla. Najina poroka je, sicer nenačrtovano, padla ravno na kvazi praznik zaljubljencev. Obdarovanje z rožami na obletnico zato sicer odpade in na preizkusi je kreativnost.

Žal sem večino časa zelo slaba žena. Če sem na porodniški imam polne roke dojenčka in zato ne poskrbim za kakšna pametna darila, če sem v službi pa je ponavadi še slabše. Letos sem se zato odločila, da bom dragemu naredila nekaj posebnega in mu istočasno pokazala še, da cenim njegova darila. Za novo leto mi je namreč kupil simpatično krnjigo v navodili za kvačkanje zombijev.



Zverinica je bila presenetljivo preprosta za izdelavo, čeprav bi bilo lažje, če bi vedela, kaj je 'eyelet'. Najbolj zabaven del je bil požig roke. Kibernetski zombi ima namreč žice v roki, ki se jih je vidi skozi rano. Rana nastane tako, da skvačkano roko razrežeš, a da volna ne podivja po svoje in roka razpade, je 'rano' potrebno požgati. Odprt ogenj seveda ne pride v poštev, zato je prišel prav spajkalnik. Žganje akrilne preje je noro smrdelo. In je bilo hkrati noro razburljivo.