nedelja, 29. junij 2014

Uživancija

Ko sem bila majhna sem počitnice dostikrat preživljala z babico in dedkom na 'Primorskem'. Dedek je imel nad Ajdovščino vinograd in s tem je bilo veliko dela, zato smo po več dni skupaj preživeli tam. Moj najlepši spomin na tiste dni je guganje in spanje v viseči mreži. Spomin, ki so mi ga na 35. rojstni dan oživeli.



Vinograda ni več. Dedek ga je požgal, ko je ugotovil, da so trte stare in jih nihče od nas ni pripravljen oživljati. Vina pač ne pijemo. Tudi mojega dodka ni več. Po dolgem in polnem življenju ga je zapustilo zdravje, on pa je zapustil nas. Primorska, Breg, je ostal. Pred nekaj leti sva se z mojim dragim lotila vzdrževanja preostalega sadnega drevja, lani pa celo posadila 12 novih dreves.

Letos tako praktično vsak vikend preživimo 'gor'. Dela sicer opraviva malo, ker imava vedno sseboj tudi najina lumpa, a vseeno. Všeč nama je, da sta mulca malo v naravi, stran od betona. Kakorkoli.

Letos pa je dragi, skupaj z mojo mamo, posrkbel za odlično presenečenje. Kupil mi je visečo mrežo. Precej bolj fina je od tiste, ki sem jo imela nekoč. Tudi precej večjo nosilnost ima. ;) A zadeva je krasna. Po tem, ko na vročem soncu pokosiš pol sadovnjaka (s koso), se nato zlekneš v visečo mrežo, zagugaš in uživaš. Stvar je fantasična in za kak trenutek se res spet počutim, kot nekoč. Ko je bilo vse brezskrbno in preprosto.

nedelja, 15. junij 2014

Dekoriranje daril (volna)

Ne pletem še dolgo, a volno imam rada. Samo pisana vrvica je, ampak v njej je toliko možnosti. Ko si otrok jo režeš in lepiš, ko si malce večji otrok izdeluješ cofe. Nato jo pozabiš, če se ne naučiš pletenja ali kvačkanja. Ampak še vedno je v njej toliko potenciala. Sedaj jo včasih rada izkoristim za dekoracijo daril, kadar zmanjka mašen in trakov.





Tole je nastalo, ko smo se odpravljali k moževi družini na rojstnodnevno zabavo. Kot vedno, doma nisem imela primernih trakov ali mašen za darilo, na srečo pa sem imela primerno barvo volne in primeren kroj. Rožica mi je vzela slabe pol ure in njena preprostost je poskrbela, da me je izdelava prav zabavala, še posebej, ker zadnje čase zelo malo kvačkam. Škoda, da ne bo treba zavijati nobenih daril več v bližnji prihodnosti.