torek, 4. marec 2014

Pust 2014

Prvi pust z dvema škratoma in prvi pust, ko sem imela veliko vlogo pri nastajanju njunih kostumov. Prav nekaj posebnega je bil, ni kaj. Za našega najmlajšega, ki ta pust še ni dopolnil prvega leta, sem sešila kostum pingvinčka. Za triletnika, ki je imel svoje predstave o tem, kaj bi bil rad za pusta, sva pol kupila pol sešila in skvačkala kostum viteza.

V akcijo na pustno soboto.

Pustna sobota je bila napotrna kot strela, še posebej, ko je bilo škrata potrebno obleči. Malemu ni bilo čisto nič jasno, zakaj mora imeti tako sumljivo oblačila in zakaj za vraga mu na glavo stalno tlačimo neko tečno kapo.Večji pa je komaj čakal, da se bo lahko oblekel in šel med ljudi. V upanju, da ga nihče ne bo prepoznal.

Uspeh je bil, lahko rečemo, popoln. Na poti v mesto so se ljudje za njim obračali in ga pozdravljali. Zdi se mi, da je pravih pustnih mask že tako malo, da predvsem starejši zelo odobravajo vse, kar ni 'štempljano' in kupljeno. Mihu je bilo v zameno čisto vseeno, če je bila večina punčk nekje med ciganko, čarovnico in princesko, on se je odločil, da mora kot vitez varovati vse. Sicer je imel težave, ker mu je bilo preveč nerodno, da bi katero izmed njih nagovoril, a vseeno. Bilo je fino.

Ni komentarjev:

Objavite komentar